Isoleringslandslaget

 Vår installationsverksamhet har vi valt att lägga i Isoleringslandslaget, en av Sveriges största lösullsinstallatörer

TopCell går samman med Isoleringslandslaget

I april 2023 hände något stort på den Svenska marknaden för hållbar tillverkning och installation av lösullsisolering. Det var nämligen månaden som TopCell förvärvade Isoleringslandslaget och bildade en leveranskedja från inköp av råvara, tillverkning, till installation av färdig lösullsisolering hos slutkund.
Isoleringslandslaget startade 2017 och har på kort tid vuxit till att bli en av Sveriges största lösullsinstallatörer med fokus på lösullsmaterial med låg eller ingen miljöpåverkan. De stärker i och med sammanslagningen upp sin produktportfölj med TopCell’s träfiberisolering NATURA100.
"Vi ser goda förutsättningar att öka takten på vår tillväxt när vi nu får möjlighet att sälja och marknadsföra TopCell Natura100 som enligt mig är marknadens bästa och grönaste lösullsisolering" - Andreas Östlund, VD Isoleringslandslaget

Isoleringslandslaget och Topcells mission är att minska byggnaders miljöpåverkan genom att isolera med miljöanpassad lösullsisolering från träfiber och cellulosa som har det lägsta klimatavtrycket på marknaden. Ja faktum är att då träfiberisolering och cellulosaisolering binder mer koldioxid än den släpper ut från vagga till grav är den klimatpositiv och bidrar till en minskad global uppvärmning. Faktum är att vårt produkterbjudande med träfiberisolering från TopCell och cellulosaisolering från EKOVILLA är ansett vara det grönaste, kommersiellt gångbara, isoleringsmaterialet på den Europeiska marknaden

Tillsammans är vi nu en stark aktör i mellansverige med lokala depåer i Sandviken, Gävle, Borlänge, Upplands Väsby, Södertälje, Örebro samt i fabriken i Söderbärke. Men vi är långt i från nöjda då vår resa bara börjat. Målet är att bli den första rikstäckande leverantören av miljöanpassad lösullsisolering som gör det från tillverkning till installation. Vill du också spara pengar samtidigt som du gör något bra för miljön? Ta kontakt med oss idag så hjälper vi dig!

Produkten

Råvaran från skogen blir till lösull och isolerskivor i olika tjocklekar och mått. Materialet passar för både nya och gamla hus. Vi utvecklar olika produkter för olika användningsområden i ditt hus. Våra produkter är framtagna med fokus på hållbarhet både för de människor som bygger husen och för dem som skall leva och bo i dessa.
​​​​​​​

Kundvärde

Produkternas egenskaper bidrar till att öka värdet för dig som kund genom att du får en huskonstruktion med hög prestanda avseende energi, andningsförmåga, brandskydd och bullerdämpning. När du arbetar med våra produkter kommer din arbetsmiljö att bli mer trivsam eftersom isoleringen består av ett naturligt material som dessutom är 100% återvinningsbart.