Om TopCell

ISOLERING FÖR HÅLLBART BYGGANDE OCH HÅLLBAR HÄLSA
TopCell utvecklar och tillverkar isoleringsprodukter genom att förädla råvara från skogsindustrin. Produkterna är baserade på träfiber och håller en mycket hög kvalitet. De är miljöanpassade och lämpar sig därför särskilt bra för byggande med träkonstruktioner. Isoleringen har goda egenskaper för energieffektivitet, fukt, bullerdämpning och brandskydd. Vi känner stolthet genom att vi bidrar till ett hållbart samhälle där miljöfrågan har en central roll i alla våra beslut och processer. Vi har bara börjat vår resa mot hållbart byggande och hållbar hälsa för boende och byggare.

Det började med en bortglömd påse

En bortglömd plastpåse i en bil. Tänk att det kan bli magi och starten på en framgångsresa. Kanske lite guppig, men ändå, helt klart en resa mot framgång. Å andra sidan blir det aldrig en riktigt bra berättelse utan mer eller mindre osannolika sammanträffanden och människor som vill väldigt, väldigt mycket. Och förstås en riktigt bra produkt. Det är helt enkelt ”ment to be”.

Tommy Andersson trodde nog aldrig, den där dagen på bruket när han fick påsen med restprodukten i sin hand, att allt det som nu hänt skulle ske. Genom en affärsbekant hade han fått frågan om han ville vara med och försöka skapa lösull av råvaran. När bilen några veckor senare började lukta skog, och den bortglömda påsen återigen gjorde sig påmind, då väcktes nyfikenheten. Här fanns något spännande. Inget mögel, ingen dålig lukt. Bara skog och möjligheter. När materialet fått torka försvann skogslukten och analyser bekräftade att ingen mögeltillväxt fanns. Där och då tändes gnistan och visionen om att ta fram ett material som kommer att göra skillnad för en hel bransch.

Under de sju år som följde kantades vägen av både motgångar och framgångar, osannolika möten, gamla mjölkvarnar, danska gods, laboratorier och människor som tillsammans med Tommy var övertygade om att det här skulle forma framtiden. Ett helt igenom förnybart isoleringsmaterial som möjliggör hållbarhet för både boende och byggare. Sedan några år tillbaka har även kompanjonen och maskiningenjören Ulf Wikström anslutit, och med sin passion och klurighet fått till en klimatsmart produktionsanläggning för träfiberisolering. Den ursprungliga tanken om lösull vidareutvecklades till isoleringsskivor. Tester av material och maskiner, vidareutveckling och klimatsmarta innovationer har tagit företaget till vad det är idag.

​​​​​​​Övertygelse, personlighet och en urstark tro på materialet har gjort drömmen till verklighet, investerarna engagerade och framgångssagan till ett faktum. Välkommen att följa med på vår resa mot ett hållbart byggande och en hållbar boendemiljö!